FYSIKbasen.dk - Den danske database for pædagogiske undervisningsforsøg til fysiklærere
Forside Nyheder Forsøg Om siden Kontakt English

Om Fysikbasen.dk

På denne side kan du læse om:


Sponsorer

FYSIKBASEN.DK blev oprettet i 2004 - 2005 på grundlag af sponsorater fra offentlige og private, danske organisationer og virksomheder. En stor tak til følgende sponsorer:

Oticon
Danfoss
Tipsmidler fra Undervisningsministeriet
Statens Naturvidenskabelige Forskningsråd
Thomas B. Thriges Fond
FOSS' Gavefond
Otto Bruuns Fond
Det Naturvidenskabelige Fakultet
Aarhus Universitet

Redaktør

Siden er oprettet af Klaus Seiersen, der er ph.d. i eksperimentel atom- og molekylfysik fra Institut for Fysik og AstronomiAarhus Universitet. Klaus, der i dag er ansat på Århus Sygehus som hospitalsfysiker, har gennem årene arbejdet meget med formidling af fysik og naturvidenskab og har været med til at opstarte Ungdommens Naturvidenskabelige Forening i Århus, Fysikshowet på Aarhus Universitet, Fysikshowets Efterårsworkshop, EuroPhysicsFun.org samt ScienceBlog.dk.

Spørgsmål og svar

Databasen er lanceret. Hvad sker der nu?

Nu videreudbygges databasen. Det er derfor vigtigt, at brugere af databasen indsender forslag til rettelser og tilføjelser til de eksisterende forsøg i databasen samt forslag til nye forsøg, der ønskes beskrevet. Læs her hvordan du kan bidrage til siden.

Er databasen fremtidssikret?

Ja, databasen er fremtidssikret på den måde, at databasen ikke slettes fra nettet. Lærere vil derfor også i fremtiden kunne søge forsøg i databasen. Der er dog ikke længere lønmidler til at udvikle databasen, og derfor tilføjes nye forsøg ikke så ofte. Læs her hvordan du kan bidrage til siden.

Må man anvende figurene, der indgår i de enkelte forsøg?

Det må man godt. Dog skal man altid referere til FYSIKBASEN.DK som kilde til figuren.

Hvem garanterer for sikkerheden?

Det er altid lærerens ansvar at sørge for, at et forsøg overholder gældende sikkerhedsregler på uddannelsesinstitutionen. Fysikbasens eksperimenter indeholder dog advarsler om, hvad man skal være særlig opmærksom på. Disse sikkerhedsforeskrifter er baseret både på et stort erfaringsmateriale og på henvendelser til blandt andet Arbejdstilsynet og Undervisningsministeriet.

Hvor kan jeg ellers finde gode fysikforsøg?

Tag et kig på vores linkside.

Hvordan er de faglige nøgleord udvalgt?

De faglige nøgleord er valgt ud fra en liste i det amerikanske PIRA-system. På den måde findes en fast række ord, som kan tilknyttes de enkelte forsøg løbende, efterhånden som disse udvikles. Med tiden vil ordene blive opdateret, således at ord der slet ikke bruges, vil blive ændret til bedre og mere anvendelige ord.

Logo

Her kan du downloade forskellige udgaver af FYSIKBASEN.DK logoer, hvis du vil linke til basen fra din egen hjemmeside:

FYSIKbasen logo 500 blå

FYSIKbasen logo 500 hvid

FYSIKbasen logo 300 blå

FYSIKbasen logo 300 hvid